Szicíliai sertésfasírt rozmaringos burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 500 g sertéscomb, darálva
  • 1 hagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1/2 csésze száraz vörösbor
  • Friss rozmaring
  • 4 közepes burgonya, hámozva és felkockázva
  • Tej vagy növényi tej
  • Vaj vagy növényi vaj
  • Só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. Párold meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon. Hagyjuk kihűlni.
  2. A darált sertéscombot keverjük össze a kihűlt a hagymával
  3. Öntsd hozzá a vörösbort, majd adj hozzá a paradicsomot és rozmaringot.
  4. Készíts golyókat és süsd ki
  5. Főzd meg a burgonyát, majd készíts belőle pürét tejjel, vajjal, sóval és borssal.
  6. Tálald a fasírtokata rozmaringos burgonyapürével és salátával

Nehézségi szint: Közepes
Elkészítési idő: 1 óra

Ajánlott cikkek